Menu Zavřít

Cíl: US Army

7. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Tatra

Kopřivnická Tatra v rámci svého vstupu na trhy Severní a Jižní Ameriky otevřela kanceláře ve Washingtonu, D. C. Jedním z prvních kroků, jež Tatra na této cestě učinila, bylo zřízení společnosti Tatra Americas, která následně odkoupila od bývalého majoritního vlastníka Tatry, společnosti Terex, firmu American Truck Company.
„Založení Tatra Americas a její okamžitá akvizice firmy American Truck Company je důležitým krokem vedoucím k poskytování těch nejlepších služeb, které chce Tatra nabídnout svým novým zákazníkům v USA a již brzy i v Jižní Americe,“ řekl Ronald Adams, předseda představenstva a generální ředitel Tatry. Předseda dozorčí rady William Cabaniss, jenž dříve zastával úřad velvyslance Spojených států amerických v ČR, bude prý rovněž Tatře nápomocen při rozvoji trhů za oceánem.
Podvozky Tatra nyní procházejí zkouškami v námořní pěchotě USA (US Marines), kde je testován nový armádní obrněný transportér Wildcat. Navíc byla firma vyzvána k představení svých výrobků na prezentaci vojenských vozidel, která se uskuteční v Automobilovém testovacím středisku v Nevadě během února za účasti nejvyšších představitelů americké armády, námořní pěchoty, námořnictva a jiných vojenských složek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).