Menu Zavřít

Čína loni stíhala o třetinu korupčních kauz víc než rok předtím

12. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Čínské soudy loni projednaly o třetinu korupčních případů víc než o rok dříve. Na schůzi čínského parlamentu to dnes v Pekingu řekl čínský ministr spravedlnosti Čou Čchiang. Podle statistiky z loňského roku projednávaly soudy 45 tisíc korupčních kauz a před soudem stanulo 63 tisíc lidí, oznámil ministr. Kolik jich bylo odsouzeno, neuvedl.

Podle generálního prokurátora Cchao Ťien-minga čínská protikorupční opatření rozhodně nezeslábnou. „Nulová tolerance vůči úplatkářství se nezmění,“ řekl Cchao. Slíbil rovněž, že stát neoslabí svůj boj proti „separatistům, extremistům a teroristům“.


Čtěte, jak se v Číně daří českému Home Creditu:

Šéf čínského Home Creditu: Číňané si u nás půjčují hlavně na mobily

 Ondřej Frydrych


Čou Čchiang na parlamentní schůzi oznámil, že čínské soudy v posledních deseti letech poslaly na smrt „extrémně nízký“ počet těch nejtěžších zločinců. O Číně se přitom podle agentury AP předpokládá, že popravuje víc lidí než všechny ostatní země světa dohromady.

Statistika poprav je v Číně státním tajemstvím. Předpokládá se ale, že počet trestů smrti se dramaticky snížil po roce 2007, kdy bylo rozhodnuto, že veškeré hrdelní rozsudky musí posoudit nejvyšší soud.

EBF24


Z Číny dále čtěte:

Ukončete jaderné a raketové testy, vyzvala Severokorejce Čína

Bankovní sektor Číny překonal eurozónu a je největší na světě

Čína se stala největším obchodním partnerem Německa

Čínská kontejnerová loď na řece Labi v Hamburku


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).