Menu Zavřít

Citáty týdne

28. 8. 2017
Autor: Euro.cz

„Stojím za svým mužem – za oběma.“ Americká ministryně dopravy Elaine Chaová se na poslední tiskovce necítila po boku prezidenta Trumpa zrovna komfortně. Její zákonitý manžel Mitch McConnell, vůdce republikánské většiny v Senátu, si nedávno dovolil jejího šéfa zkritizovat a ten ho za to po trumpovsku nelítostně „ztweetoval“. Copak má potom chudák ženská říkat?

„Jestli chtějí oficiální omluvu, tak se omlouvám, se omlouvám, se omlouvám.“ Mistr světa na stovce Justin Gatlin se veřejně omluvil za své dopingové prohřešky. Od chlápka, který v roce 2006 tvrdil, že se stal obětí sabotáže a zakázanou látku mu do těla vetřel masér, to zní jako slovo boží.

„Já nepotřebuju žádná další fakta krom toho, že policie to udělala po roce a půl vyšetřování před volbami.“ V civilizovaném světě nebývá časté, aby se ministr spravedlnosti postavil otevřeně na stranu podezřelých. Výjimkou je Robert Pelikán z ANO, když tvrdí, že policie záměrně ovlivňuje volby vyšetřováním Čapího hnízda. Už se těšíme na první povolební lekci, která se bude jmenovat: Obžaloba coby součást obhajoby.

WT100

„Mlčení znamená souhlas.“ Spisovatel Jiří Padevět glosoval fakt, že prezident Miloš Zeman neprolomil několikatýdenní mlčení ani 21. srpna, kdy si Česko připomínalo začátek okupace sovětskými vojsky. Holt, když se chcete jet za pár týdnů lísat do Ruska, musíte držet hubu.

„Dobře, tedy velmi dobře, tedy sbohem.“ Šéf katalánských policistů Josep Lluís Trapero zaujal kromě dopadení atentátníka z Barcelony také lehkým zmatkem na tiskové konferenci. Směsí katalánštiny a španělštiny se tam loučil s novináři, kteří z tiskovky odešli na protest proti tomu, že mluvil katalánsky, a ne španělsky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).