Menu Zavřít

ČKD TLAČÍ NA VLÁDU

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Revitalizace

Pražský koncern ČKD se zoufale snaží najít východisko z finanční krize podniku. Úvěrové břemeno podniku dosahuje devíti miliard korun a peníze se nedostávají nejen na financování výroby, ale ani na výplaty zaměstnanců nejdůležitější dcery ČKD D opravní systémy.

ebf - tip - debata

Představenstvo podniku proto minulý týden vydalo prohlášení, v němž apeluje na vládu, ať neprodleně ještě před vznikem Revitalizační agentury poskytne bankám vládní garance na úvěry a společnost zařadí do revitalizačního programu. V dokum entu se praví: „ČKD splňuje vyhlášené čtyři podmínky účasti v tomto programu a management, statutární orgány i rozhodující akcionáři jsou připraveni přijmout všechny věcné i personální podmínky účasti v tomto programu.

Věřitelské banky ČKD, které se rovněž pokoušejí odvrátit bankrot podniku, zpracovaly podnikatelský záměr. Ten v prvé řadě předpokládá rychlé obnovení solventnosti a následný vstup do revitalizačního programu. ČKD s nimi uzavřelo dohodu o společném postupu, v němž mimo jiné deklaruje prodej nepotřebného majetku. V nejbližším možném termínu má být svolána mimořádná valná hromada společnosti, jež by se měla zabývat krizovou situací. Managementu strojírenského holdingu pak představenstvo uložilo vyřešit do konce tohoto týdne vztahy s bankovními institucemi a státními orgány, aby se obnovila solventnost a zahájil revitalizační program.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).