Corned beef je ve světě natolik populární, ale český mastný průmysl ho stále nevyrábí. Někteří čeští řezníci již vyrábějí něco podobného a říkají tomu hovězí šunka, ale to není ono. Corned beef je vařené hovězí maso, které sice vypadá jako vařená šunka, ale je mnohem pikantnější.
CORNED BEEF
Díky tomu, že se před vařením nakládá do láku s několika druhy koření a sanytru, získává dobrou chuť a svou charakteristickou, jasně červenou barvu.
GRIDL
V Česku se tomu říká švédská deska nebo horký plát. Někteří lidé tomu říkají gril, ale gril to není. Na grilu můžeme grilovat kuřata, ryby a steaky, ale lívance nebo sázené vejce na něm neuděláme, kdybychom se zbláznili. Potom ale přišel nějaký chytrý pán, který si řekl, že pokud nemáme gril, můžeme steaky dělat i na obyčejné hladké plotně nebo v horké troubě, ale je s tím velký nepořádek, protože vypečený tuk nemá kam odtékat. Vynalezl hladkou desku, která je vyhřívaná zespoda a je mírně nakloněná, takže tuk může stékat do jímky na jejím konci. Ten pán se nejspíše jmenoval Griddl, a tak se jeho vynálezu dnes říká gridl.