Menu Zavřít

Conseq zvítězil v soutěži Zlatá koruna

2. 6. 2011
Autor: profit

Investiční program Horizont Invest společnosti Conseq Investment Management, a.s. získal prvenství v devátém ročníku soutěže Zlatá koruna v kategorii Podílové fondy. Ocenění převzali zástupci společnosti na slavnostním galavečeru v pražském TOP HOTELu Praha.

Conseq zvítězil v soutěži Zlatá koruna

Foto: Profimedia.cz

Investiční program Horizont Invest je typem produktu „životního cyklu“. Jedná se o velmi srozumitelný a přehledný způsob dlouhodobého pravidelného investování do podílových fondů. V počáteční fázi programu klient dle zvolené investiční strategie investuje do dynamičtějších, výnosnějších, ale také rizikovějších nástrojů, kterými jsou zejména akciové fondy. Tím se zvyšuje potenciál zhodnocení úspor investora. S blížícím se koncem programu se míra rizikovosti postupně snižuje a investice míří zejména do konzervativních nástrojů, tedy dluhopisů. Tímto krokem se účinně snižuje rizikovost programu a chrání dříve dosažené zisky s tím, jak se blíží investiční horizont a potřeba investované prostředky vyzvednout. Velké pozitivum programu Horizont Invest je v tom, že se přesuny mezi rizikovějšími a konzervativními investičními nástroji děje zcela automaticky, tzn. klient si jen na počátku zvolí investiční strategii a dále už nemusí jednotlivé investice a jejich alokace aktivně řídit.

Horizont Invest je pro nás jedním z klíčových produktů, který využívají klienti k dlouhodobějšímu investování volných prostředků. Kombinace solidních výnosů s jejich postupným zabezpečováním ke konci programu dělá z Horizont Investu velmi atraktivní produkt s potenciálem konkurovat stále méně výhodnému stavebnímu spoření či slabě výnosným penzijním fondům,“ říká Hana Blovská, ředitelka společnosti Conseq Investment Management a dodává: „Conseq byl první společností, která takto koncipovaný produkt přinesla na český finanční trh a jsem pevně přesvědčena o tom, že v dobách nejisté budoucnosti penzijního systému představuje pro ekonomicky aktivní občany velmi účinný nástroj, jak se na penzi zabezpečit.“   

Výhody, které program Horizont Invest přináší, jsou postaveny na široké diverzifikaci fondů do více renomovaných investičních společností, snadná administrativa, možnost jednorázových i pravidelných investic a celková jednoduchost produktu pro klienta.

Program se stal již po krátké době natolik úspěšným, že jej některé přední pojišťovny zařadily do svých investičních životních pojištění. Navíc program Horizont Invest investorům umožňuje připojištění, díky kterému např. v případě přiznání plné invalidity převezme pojišťovna povinnost pravidelných vkladů.

ebf - tip - debata

O soutěži Zlatá koruna

V soutěži Zlatá koruna jsou od roku 2003 hodnoceny finanční produkty na českém trhu. O výsledcích  rozhodují nezávislí odborníci sdružení ve Finanční akademii a v samostatné anketě hlasuje také široká veřejnost.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).