Menu Zavřít

Cool pantofle a návrat pera i režimu

1. 6. 2012
Autor: Euro.cz

politický diář

Lidovci touží vypadat zábavně a cool. Naposledy rozeslali do redakcí krabice s pantofli (na bačkory asi nezbylo) a lístkem: „Tohle nejsme.“ Vtip tohoto virálního či buzz marketingu měl spočívat v tom, že nebylo nikde uvedeno, kdo krabici odeslal. Adresát měl být podle představ odesílatelů zvědavý a začít po tom pátrat. Lidoveckou smůlou je, že asi nikdo nemá příliš důvodů zjišťovat, proč se mu někdo snaží sdělit, že není laciná pantofle z Ikey. Pro příště lze lidovcům doporučit, nechť do krabice zabalí Kašpárka a do třetice Dostojevského román Idiot.

Od minulé středy zbývá Václavu Klausovi ve funkci prezidenta přesně rok. Jak už je zvykem, uplynulé období doprovodil křest knihy Rok devátý a bilanční rozhovor pro televizi Nova. Ve vzácné chvilce sebekritiky se tam prezident vrátil i ke svému eskamotérskému kousku s perem v Chile. „Samozřejmě že mě to netěší a utrhl bych si ruku a tak dále. Je to laciná příležitost k atakům na mě,“ hodnotil. Na rozdíl od vrácení ceny Konrada Adenauera (kterou, jak upozornil Frankfurter Allgemeine Zeitung, Klaus nikdy nedostal), ale prezident vrácením drahoceného pera do Chile nevyhrožoval.

WT100

Kvůli jmenování nového člena rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) prý při posledním jednání vlády zhoustla atmosféra mezi ministrem průmyslu Martinem Kubou a šéfem resortu financí. Když totiž Kuba členům kabinetu oznámil, že má Malého, Arcikokot Mirek, jak se Kalousek hrdě tituluje, se údajně značně ošíval s tím, že téma pánských přirození náleží v kabinetu výsostně jemu. Naštěstí se nedorozumění brzy vysvětlilo, a autor Diáře tak může svému bývalému kolegovi z Lidových novin Ondřeji Malému pogratulovat a popřát, ať se daří.

Na začátku prosince 1951 vnikli do statku rodiny Pecníkovi v Chrášťanech u Hulína na Kroměřížsku ozbrojenci. Bez soudu. Komunisté chtěli statek do družstva, rodina jim ho odmítala vydat. Jak popsala MF Dnes, skončila proto matka Pecníková v blázinci, dědeček ve starobinci, kde za čtyři dny zemřel, a dcery v dětském domově. Dcery se o rehabilitaci soudí ještě v těchto dnech. To jen pro připomenutí ke stále početnější skupině těch, kteří si podle posledního průzkumu CVVM myslí, že je stávající politický režim horší než ten před listopadem 1989.

  • Našli jste v článku chybu?