Menu Zavřít

CPI miliardáře Vítka zvyšuje příjmy i zisk a dál nakupuje v Polsku

1. 6. 2018
Autor: Robert Zlatohlávek, MF

Skupina CPI Property Group, kterou ovládá Radovan Vítek, v prvním čtvrtletí zvýšila meziročně tržby o 32 procent na 125 milionů eur (3,25 miliardy korun) a čistý zisk o 2 procenta na 24 milionů eur (624 milionů korun). Zároveň pokračuje expanze skupiny v Polsku. Jejím čerstvým úlovkem jsou dvě kancelářské budovy v centru Varšavy.

Radovanu Vítkovi se daří. Jeho skupina zaměřená na reality především v regionu střední Evropy setrvale roste.

„CPI PG se dál zaměřuje na dlouhodobé investice v Česku, Berlíně a regionu střední a východní Evropy. Udržujeme vysokou obsazenost při zvyšujících se příjmech z nájemného. I výhled na zbytek roku 2018 je pozitivní,“ uvedl výkonný šéf CPI PG Martin Němeček. Čistý příjem z nájemného skupině v prvních třech měsících roku stoupl o 24 procent na 67 milionů eur.

Rekordní rok 2017
V loňském roce skupina vydělala 16,9 miliardy korun, o zhruba 40 procent více než v roce předchozím. Zásluhu na rekordních číslech měl růst cen realit v Evropě a masivní expanze, zejména převzetí 11 obchodních center od CBRE Global Investors za 18 miliard korun.

Neustává ani investiční zápal skupiny, aktivní je CPI zejména u našich severních sousedů. Po dubnovém nákupu pěti obchodních center HopStop aktuálně získala kancelářské budovy Atrium Centrum a Atrium Plaza.

Dvě sedmipodlažní budovy se nacházejí v centru Varšavy a disponují celkovou pronajímatelnou plochou 32 tisíc metrů. Součástí budov je parkoviště se 410 místy. Prodávajícím byla společnost Peakside Capital.

„V pronájmu kanceláří i maloobchodě v Polsku vidíme nadále dobré možnosti,“ komentoval nákup šéf akvizicí, správy majetku a prodejů v CPI Tomáš Salajka.

Přečtěte si také:

Přepych v Dalmácii: miliardář Vítek investuje v Chorvatsku půl miliardy

 Hotel Amfora na Hvaru patří do portfolia CPI Radovana Vítka

CIF24

Dále čtěte:

Litvínov zbourá Vítkovy paneláky. CPI dostane 1,3 milionu

Vítkův vysočanský komplex: Kolben Park se začne stavět v roce 2020

Švýcaři zuří: Vítek zničil sen o olympiádě, vyvlastněte ho

 Zavřená lanovka, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).