Menu Zavřít

CPI zmodernizuje obchodní centrum IGY za 750 milionů

26. 1. 2017
Autor: Profimedia.cz

Nejvyššího bodu ve výšce 20,9 metru nad zemí dosáhla dnes stavba nové části obchodního centra IGY v Českých Budějovicích. Realitní skupina CPI Property Group (CPI PG) Radovana Vítka investuje do stavby a modernizace současného centra 750 milionů korun. Nové IGY, kde vznikne 300 pracovních míst, otevře na konci října. Bude v něm i multikino. Sdělil to výkonný ředitel CPI PG Zdeněk Havelka.

Nové IGY Centrum na Pražské třídě bude největším obchodním centrem ve městě. Náklady na rekonstrukci původní budovy činí 350 milionů korun, na stavbu IGY 2 pak 400 milionů. Přístavba rozšíří obchodní plochy o víc než 8000 metrů čtverečních. Centrum nabídne přes 29 tisíc metrů čtverečních prodejních ploch, 130 obchodů a 700 parkovacích míst. V objektu budou dvě patra s nabídkou služeb a zábavy, restaurace, kavárny a rychlé občerstvení. Novinkou bude multikino s devíti sály, dosud je ve městě jediné, CineStar. Na 5000 metrech čtverečních budou kanceláře.

Novou část IGY má už firma z 85 procent pronajatou. Mezi nájemci jsou podle ředitele akvizic CPI PG Tomáše Salajky obchody s oblečením, sportovními potřebami, oční optika, parfumerie, kavárenský řetězec a Česká spořitelna. „V říjnu při otevření budeme na plné obsazenosti. Pro CPI jsou Budějovice místem, kde chceme aktivně působit, vlastníme zde i centrum Géčko a do budoucna zaujme IGY pozici jedničky ve městě,“ řekl Havelka.

IGY je otevřené 11 let, jeho stavba stála 850 milionů korun. Ročně ho podle Petra Brabce z CPI PG navštíví 5,5 milionu lidí, v novém IGY firma odhaduje šest milionů zákazníků za rok.

Rozšíření IGY vítá primátor devadesátitisícového města Jiří Svoboda (ANO). „Místo získá novou vyšší architektonickou a užitnou hodnotu a Pražská třída se může stát docela významnou komunikací ve městě,“ řekl.

Stavba v Českých Budějovicích si vyžádá dopravní omezení. V příštích dvou měsících se přemostí Pekárenská ulice, nad níž vznikne pasáž spojující obě budovy tak vysoko, aby pod ní mohla projíždět i MHD. Na stavbu zatím padlo 8000 metrů krychlových betonu.

Skupina CPI PG miliardáře Radovana Vítka koupila v půli ledna 11 velkých obchodních center v Česku, Maďarsku, Polsku a v Rumunsku. Cenu společnost neuvedla, podle Forbesu se ale pohybuje kolem 17,5 miliardy korun. Jde o největší letošní realitní transakci ve střední Evropě. „IGY se mezi těmito centry řadí do první ligy, svou velikostí, významem a po dokončení modernizace i designem,“ řekl Havelka.

CIF24


Přečtěte si o životní akvizici společnosti CPI miliardáře Radovana Vítka:

Životní akvizice: Vítkova CPI nakoupila obchodní centra za 17,5 miliardy

Radovan Vítek (Zdroj: ČTK)


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).