Menu Zavřít

ČSSD v jižních Čechách povede do voleb exstarosta Písku Veselý

8. 6. 2017
Autor: čtk

Grémium ČSSD potvrdilo podobu jihočeské kandidátky do sněmovních voleb po odchodu některých jejích členů. Lídrem by tak měl být písecký starosta Ondřej Veselý. Novinářům to během jednání řekl předseda senátorského klubu strany Petr Vícha. Listinu vždy potvrzují v referendu krajští členové strany. Podle ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka přišla během schůzky řeč i na strategii do kampaně, konkrétní ale být nechtěl.

Veselý doufá, že tím diskuse o podobě jihočeské kandidátky končí. „Nemůžeme ani vyloučit, že ještě někdo další z kandidátní listiny odstoupí. Ale věřím, že se ta situace už zklidní,“ řekl Veselý.

Vedení strany v polovině května vyškrtlo z jihočeské kandidátky bývalého hejtmana Jiřího Zimolu, který figuroval na posledním 22. místě. Předseda strany Bohuslav Sobotka to vysvětloval tím, že by před volbami mohly ČSSD uškodit kauzy, kvůli kterým se vzdal funkce hejtmana. Na protest proti tomuto kroku opustili kandidátku její lídr Stanislav Mrvka a dále Jindřich Florián a Josef Eigner.


Přečtěte si komentář k dalšímu vývoji na české politické scéně:

První známý bod nové koaliční smlouvy

 Weikert


Zaorálek novinářům během dnešního jednání řekl, že se mluví především o kampani. „Bylo tam plno vynikajících nápadů, které se týkají strategie kampaně, ale je zcela vyloučeno, abych teď o nich mluvil,“ uvedl. Volební manažer strany Jan Birke řekl, že dnes grémiu představí hlavní heslo pro volební kampaň, její vizuální podobu a zhruba třicetibodový seznam témat, jimiž chce strana oslovit voliče.

MMF24

Sociální demokracie se podle Zaorálka v letošní kampani posune. „Kampaň se přizpůsobuje měnícímu se času, ale sociální demokracie pod tím zůstává stále táž,“ uvedl. Preference strany, které například v posledním průzkumu TNS Kantar klesly k deseti procentům, ho neznepokojují. „Když se dostanete na dno, tak je to obrovská příležitost se zase odrazit,“ uvedl.

O dění na domácí politické scéně také čtěte:

Jandák míří do Rady Českého rozhlasu, Doktor usedne v Radě České televize

Kampaň hnutí ANO se zaměří na daně a investice. Vyjde na 90 milionů

Kalousek prý neuhne. Jen aby mu neuhnuli voliči

Zeman ztratil podporu, ČSSD uvažuje o vlastním kandidátovi. Sobotka to ale nebude

Rána pro Ratha. Odposlechy v jeho kauze platí, rozhodl Nejvyšší soud


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).