Menu Zavřít

Čupa odchází do Ruska

29. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Microsoft

CIF24

Microsoft oznámil změnu ve vedení, která souvisí s působením firmy ve střední a východní Evropě. Michal Čupa, současný generální ředitel v ČR, byl jmenován do nově vytvořené pozice generálního ředitele pro on-line služby Windows Live v Rusku. „Rozhodnutí přichází v době, kdy byl český Microsoft označen za nejlepší pobočku na světě v rámci korporace,“ doplňuje mluvčí firmy Jiří Grund.
Čupa bude od května zodpovědný za ustavení a rozvoj internetových služeb na nejrychleji se rozvíjejícím evropském trhu. „Ohledně jeho nástupce zatím nelze nic sdělit. Výběr probíhá, jsme otevřeni jak lidem z venku, tak i zevnitř firmy,“ prohlásil Grund. A dodal, že pokud se hledání nového CEO protáhne, Čupa by české pobočce nadále pomáhal. „Strategie a směřování Microsoftu jsou v Česku pevně vytyčeny. Jsme úspěšní v tom, co děláme, a proto nemusíme s novým ředitelem měnit své vize. I proto jsme začali hledat už teď, přestože současnému řediteli ještě neskončil mandát. Chceme tak předejít neklidu na trhu,“ vysvětluje Grund.
Michala Čupu nové působiště zřejmě nijak nezaskočí. „Výzvu jsem s radostí přijal. On-line služby otevírají zajímavé možnosti pro miliony zákazníků a partnerů. Rusko je v tomto směru - a z evropského pohledu - zásadním trhem a mimořádnou příležitostí,“ říká Čupa. Jeho výhodou je, že umí velmi dobře rusky; v zemi už předtím pobýval, když vedl Golden Telecom. Dříve Čupa, jenž má tituly MBA a MBT, působil v Českém Telecomu a řídil Contactel. Ve funkci šéfa české pobočky bude působit přinejmenším do konce hospodářského roku, nebo dokud nebude znám jeho nástupce.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).