Menu Zavřít

CzechTourism zve na Fórum cestovního ruchu

13. 11. 2017
Autor: CzechTourism

V Táboře se 15. až 16. listopadu uskuteční konference, během které vystoupí zajímavé osobnosti se svými odbornými analýzami a doporučeními týkajícími se cestovního ruchu a jeho budoucnosti.

Na konferenci vystoupí odborníci z mnoha oblastí, včetně významného českého geologa a klimatologa Václava Cílka z Geologického ústavu Akademie věd ČR. Udržitelnost cestovního ruchu budou přednášející hodnotit z hlediska dopadu na kvalitu života obyvatel turistických destinací a obecně, jaké jsou enviromentální a ekonomické dopady cestovního ruchu. Velkým tématem bude i vliv informačních technologií a sdílené ekonomiky na turismus.

Udržitelnost cestovního ruchu budou přednášející hodnotit z hlediska dopadu na kvalitu života obyvatel turistických destinací a obecně, jaké jsou enviromentální a ekonomické dopady cestovního ruchu. Velkým tématem bude i vliv informačních technologií a sdílené ekonomiky na turismus.

Konferenci zahájí přednáška známého geologa a klimatologa Václava Cílka z Geologického ústavu Akademie věd ČR týkající se vlivu změn klimatu a nových médií na lidské chování. „Těší nás, že Fórum cestovního ruchu vzbuzuje stále větší pozornost a že návštěvníkům můžeme nabídnout přednášky opravdových špiček z různých oborů,“ uvádí Monika Palatková, ředitelka agentury CzechTourism.

Během konference zazní velké množství čísel, aktuální trendy i vyhodnocení letošní turistické sezóny v Česku. Aktuálním problémem vyhledávaných turistických destinací je, že rezidenti často uvádí, že jejich bydliště slouží více turistům než jim samotným. Předmětem diskuze proto bude otázka, jak podpořit kvalitu života rezidentů turisticky oblíbených destinací. Dopadům turismu na města se bude věnovat např. Dana Fialová z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.

Budoucnost cestovního ruchu z ekonomického pohledu shrne Vladimír Pikora, hlavní analytik společnosti Next Finance. „Změny, které čekají cestovní ruch, se s jistotou promítnou i do cen nemovitostí a kvality života. Palčivou otázkou, kterou musíme vyřešit, je rozpor mezi negativními dopady turismu na jedné straně a jeho ekonomickým přínosem na straně druhé,“ dodává Pikora.

EBF24

Více informací o konferenci a stavu turismu v České republice najdete na webové stránce www.czechtourism.cz.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).