Menu Zavřít

DALŠÍ KANDIDÁT

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Komerční banka

ebf - tip - debata

Ivana Remšíka označuje řada zdrojů za dalšího vážného kandidáta na post předsedy představenstva Komerční banky. Někteří hovoří přímo o něm, další tvrdí, že novým šéfem banky by mohl být Čech, který pracoval v komerčním bankovnictví v České republice a nyní zastává významnou pozici v nějaké instituci v Londýně. Právě této specifikaci by Remšík odpovídal. Pracoval v Živnostenské bance a nyní žije v Londýně, kde je zaměstnán u provozovatele karetního systému VISA.
Kolem postu nejvyššího šéfa Komerční banky se objevují stále nové spekulace. Ani prohlášení ministra financí Pavla Mertlíka a jeho tiskového mluvčího Libora Vacka nepřinášejí žádnou jistotu. Naposledy Mertlík řekl, že se jedná s jedním kandidátem. To však nepřímo odmítl například i předseda výkonného výboru Fondu národního majetku Jiří Havel. V poslední době se v souvislosti s Komerční bankou hovořilo především o členu představenstva Živnobanky Aleši Barabasovi a členu představenstva Bank Austria Creditanstalt Davidu Grundovi. Barabasovi blízcí však tvrdí, že jde o nesmysl.
Vacek před časem nepřímo uvedl, že novým šéfem Komerční banky by se neměl stát ani Jan Vinter z Erste Bank Sparkassen, ani Michal Wittmann z lucemburské banky Banque populaire de Luxembourg, o nichž se spekulovalo. Týdeník EURO má však informace, že Vinter je stále ve hře. Ministerstvo rovněž shání kandidáty na další místa v představenstvu. Mezi nimi má být údajně i Radovan Vávra ze Citibank.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).