Menu Zavřít

Další sblížení. Kellner, Křetínský a Tkáč vstupují do společného holdingu

12. 12. 2016
Autor: Rockaway

Evropský úřad pro ochranu hospodářské soutěže posuzuje spojení českých a slovenských miliardářů v oblasti e-commerce. Síly chtějí spojit v novém investičním holdingu Sully System.

Společnost EC Investments Daniela Křetínského, PPF Group Petra Kellnera a Rockaway E-commerce, za kterou stojí také Patrik Tkáč, hodlají spojit síly ve společnosti Sully System. Už v lednu by podle posuzovací dokumentace mohla v případě povolení vzniknout nová vlastnická struktura společnosti. Tu aktuálně řídí šéf Rockaway Capital Jakub Havrlant a manažer Dušan Zábrodský.

„Sully je provozní entita, přes kterou spolu s našimi finančními partnery provozujeme některé z našich e-commerce aktivit. Jde o investiční vehikl, není to společnost ve smyslu značky nebo firmy,“ uvádí pro Euro.cz mluvčí Rockaway Capital Michaela Papežová. Společnost by měla fungovat jako holding a pojmout více firem z područí finančníků.

Rockaway s podporou Tkáčova, Křetínského a Kellnerova kapitálu loni na podzim koupila největší český internetový obchod Mall.cz. a srovnávač Heureka.cz. Šlo o nejdražší akvizici Rockaway Capital za více než 200 milionů eur, v přepočtu asi 5,4 miliardy korun. Dříve společnost převzala například e-shopy Vivantis a podíl v internetovém obchodu s elektronikou CZC.cz.

V červenci společnost oznámila vznik skupiny Mall Group. Patřit do ní budou jak menší specializované obchody, tak i druhý největší český internetový obchod Mall.cz. Zbytek budou tvořit už dříve seskupené e-shopy E-commerce Holding, spoluvlastněné Havrlantem a Křetínským. Jedná se právě o CZC, kosmetický Vivantis a další e-shopy jako například Proděti, Big Brands, Bux, Sporty, Rozbaleno či Kolonial. Skupina e-shopů patřících do Mall Group loni utržila téměř 13 miliard korun.

CIF24

Poslední investice Rockaway Capital směřovaly do kosovského internetového prohlížeče Gjirafa.com a portál ulekare.cz.

Čtěte také:

Rockaway sloučila obchody do Mall Group, cílí i na zahraničí

Rockaway už vlastní Heureku. Musí splnit sedm závazků

Kellner a Šmejc ustupují z Ruska, prodali řetězec Eldorado


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).