Menu Zavřít

Další tendr?

22. 3. 2002
Autor: Euro.cz

Dozorčí rada bude jednat o prodeji nebonitních pohledávek

PRAHA (il) - Dozorčí rada České konsolidační agentury (ČKA) bude tento čtvrtek (28. března) jednat o dalších krocích při prodeji nebonitních pohledávek. Vedení ČKA hledá model, který přinese nejvyšší výnos pro stát v co nejkratší době.
Týdeník EURO má informace, že se diskutuje zejména o následujících návrzích:
ČKA a její dceřiná společnost Konpo by měly opět nabídnout společný balík pohledávek po skupině Z-Group s tím, že tendr by skončil koncem dubna 2002. ČKA nabídne úvěry v nominální hodnotě 4,5 miliardy korun (za kauci ve výši 20 milionů korun), Konpo v hodnotě 500 milionů korun (za kauci ve výši pět milionů korun). ČKA a Konpo však nyní hodlají stanovit pevnou cenu: za balík ČKA v hodnotě 4,5 miliardy by vítěz měl zaplatit minimálně 750 milionů korun, z balíku Konpa v hodnotě 500 milionů korun se očekává výnos alespoň 160 milionů.
Pokud tendr zase skončí fiaskem, ČKA zřejmě zahrne úvěry po Z-Group do velkého balíku pohledávek v hodnotě zhruba 20 miliard korun a 30. dubna 2002 jej nabídne zájemcům. Zpravodajský server EURO OnLine získal informace, že tento balík by ale nezahrnoval pětisetmilionový balíček Konpa. Když tendr skončí úspěchem, ČKA údajně nabídne zájemcům balík pohledávek v nominální hodnotě zhruba patnácti miliard a nelze vyloučit, že se připraví další balíky s mnohem větším objemem (EURO 11/2002).

  • Našli jste v článku chybu?