Menu Zavřít

Dává to smysl

12. 6. 2003
Autor: Euro.cz

CAC Leasing

WT100

PRAHA (myd) – Prodej poloviny společnosti CAC Leasing Komerční bankou do rukou Bank Austria Creditanstalt Leasing ze skupiny HVB by měl být dokončen během července. Obě strany se již definitivně dohodly (EURO 23/2003) a nyní se čeká na vyjádření kompetentních regulatorních orgánů. Otázkou stále zůstává cena padesáti procent akcií CAC.
Hodnotu tohoto podílu odhadl před rokem (EURO 24/2002) ředitel ČSOB Leasingu Karel Bouček na 600 až 700 milionů korun s tím, že jde o velice přibližná čísla postavená na ocenění podle doběhu portfolia, které CAC Leasing v té době měl. Informovaný zdroj týdeníku EURO uvedl, že při prvních jednáních se představy o ceně na straně kupujícího a prodávajícího velice lišily. Bližší informace však zatím sdělit odmítl s poukazem na připravované uvedení akcií Bank Austria Creditanstalt na burzu, které má proběhnout v nejbližších týdnech.
Skupině HVB v Česku patří i společnost HVB Leasing. Logicky se proto nabízí úvaha o integraci HVB a CAC pod jednu střechu, a to nejen z důvodu úspory nákladů. Šéf české HVB Bank David Grund na dotaz týdeníku EURO odpověděl, že v delším časovém horizontu dává tato úvaha smysl. HVB Leasing se v současné době specializuje na oblast nemovitostí, což je na druhou stranu segment, který CAC Leasing prakticky vůbec nepokrývá. CAC Leasing se spolu s ČSOB Leasingem a Škofinem řadí mezi tři největší leasingové společnosti v České republice.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).