Menu Zavřít

Dcera na prodej

9. 9. 2005
Autor: Euro.cz

Škoda Machine Tool

PRAHA (foj) - Česká strojírenská jednička, společnost Škoda Holding, prodává dceřinou firmu Škoda Machine Tool. „Jednání se blíží ke konci, zájemci dokončují due diligence, do dvou týdnů by se mělo rozhodnout,“ sdělil týdeníku EURO dobře informovaný zdroj. Jak dodal, zájemci jsou dva, brněnská Alta a firma podnikate Karla Komárka Kapitálová společnost K & K, jejímž prostřednictvím ovládá mimo jiné cestovní kancelář CK Fisher.
„Nechci tyto informace komentovat,“ řekl generální ředitel a spolumajitel Alty Bronislav Šimek. Brněnská firma, která se doposud soustředila především na obchodování se zeměmi bývalého Sovětského svazu, rozjela v tuzemsku rozsáhlou expanzi. Před nedávnem koupila strojírenskou společnost TOS Kuřim. „Hodláme v této expanzi pokračovat, jméno firmy, kterou koupíme ve spolupráci s českým partnerem, oznámíme v září,“ prohlásil nedávno Šimek.
Škoda Holding se hodlá koncentrovat na dva klíčové obory, klasickou energetiku a dopravní strojírenství včetně výzkumu a vývoje a nových akvizic v oboru. Vedení firmy proto před několika lety rozhodlo, že prodá šest nepotřebných dceřiných firem, pět již má nového majitele. K úplnému naplnění divestiční strategie už zbývá jen prodej výrobce obráběcích strojů Škoda Machine Tool. Peníze z prodeje použije Škoda Holding na rozvoj hlavních oborů podnikání.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).