Menu Zavřít

DĚKUJI, SKORO ODCHÁZÍM

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Politické strany

Po necelých dvou letech od založení strany Jan Ruml rezignoval minulý týden na funkci předsedy Unie svobody. Ochod odůvodnil tím, že se cítí být zodpovědný za současnou politickou situaci v zemi, kterou blokuje opoziční smlouva. Situaci, kterou krit izují ve své výzvě také studentští vůdci z roku 1989, by podle něj již měli řešit jiní. Další přední politiky nehodlá Ruml vyzývat, aby ho následovali: „Chci věřit, že si jednotlivé strany uvědomí, že součástí politické kultury je sebereflexe, a že budou do čelných funkcí hledat nové typy lidí, prohlásil.

I po své rezignaci zůstává Ruml členem předsednictva US, a to až do jejího republikového shromáždění v únoru. Senátorem byl zvolen loni na podzim, mandát mu vyprší v roce 2004. A poslání v horní parlamentní komoře si ponechá. „Ta k já si myslím, že člověk může i z jiné pozice ovlivňovat politiku. Senátor má velmi silný hlas v Senátu, ve styku se svými občany, kteří ho přímo zvolili, má přímý mandát. A myslím si, že mohu na politiku působit i tím, že budu víc p sát, stýkat se s lidmi a že nakonec v takové pozici člověka, který byl u založení Unie svobody, tak možná můžu přispět k tomu, že Unie svobody bude hledat nové a nové motivace k tomu, jak v rámci čtyřkoalice zvítěz it v příštích volbách, řekl Ruml v pořadu „21 České televize.

CIF24

O funkci předsedy se napřesrok na republikovém shromáždění Unie svobody budou ucházet nynější místopředsedové Karel Kühnl a Vladimír Mlynář.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).