Menu Zavřít

Deset miliard korun do Waltrovky

30. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Red Group

Irská Red Group připravuje přeměnu průmyslového areálu jinonické Waltrovky (Motorletu) v novou pražskou rezidenční čtvrť. Ta bude doplněna komerční zónou s kancelářemi, hotelem, restauracemi i zařízeními pro zábavu a volný čas. Zástavba bude kombinací bytových domů, vil a viladomů. Komerční zóna má nabídnout více než 50 tisíc metrů čtverečních.
Revitalizace chátrajících Waltrových závodů bude trvat tři až pět let, celková investice by měla dosáhnout deseti miliard korun. „Regeneraci Waltrovky nastartuje projekt Foja, jenž je situován v původních ateliérech, kde ve dvacátých letech vznikaly němé filmy. Projekt skloubí rezidence s pracovním zázemím - takzvaným. „home office“. Měla by zde vzniknout studia určená pro bydlení i práci; ateliérovou atmosféru budou doplňovat i obchodní plochy včetně restaurací a barů,“ říká Lucie Formandlová z Red Group.
Současná produkce Walter Engines bude přesunuta do nových prostor v Letňanech. Za tímto účelem Red Group koupila pro výrobce nové objekty o rozloze 15,5 tisíce metrů čtverečních v areálu Letov a přemístění výroby by mělo proběhnout do poloviny příštího roku.
Mezi největší projekty irské skupiny patří záměr v Ostravě: kancelářské a hotelové centrum The Orchard vyrůstá na Hornopolní ulici v centru města. Projekt za 50 milionů eur se skládá ze tří sedmipodlažních kancelářských budov s plochou 36 tisíc metrů čtverečních nájemních prostor, business hotelu se 185 pokoji a konferenčního centra.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).