Menu Zavřít

Design hotel v Perlové

2. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Financia

MMF24

Pro domy v centru města, které sloužily v minulých letech jako kanceláře, hledají developeři stále častěji nové využití. Firmy dávají přednost moderním administrativním centrům, přestavba historických budov v atraktivních lokalitách na luxusní byty nebo hotely je proto logickou odpovědí, která může vygenerovat zisk. Jedním z dalších objektů, který se změní na luxusní ubytovací zařízení, je dům v ulici Perlová. Funkcionalistický objekt rekonstruuje na tříhvězdičkový design hotel společnost Financia, která se dosud specializovala na byty a kanceláře. Hotel nabídne 64 pokojů, zařizování jejich interiéru navrhl ateliér Mimolimit. Hotel Perla by mohl doplnit - vedle Hotelu Josef, Art Hotelu Praha na Letné či hotelu Yasmin u Václavského náměstí - zatím omezenou nabídku pražských zařízeních akcentující design.
V přízemí domu zůstanou zachovány nákupní prostory, v prvním patře bude Café-Bar s dominantním barovým pultem. Součástí hotelu je wellness nabízející saunu, masáže a fitness centrum.
Majitelé plánují využívat hotel i k pravidelným ochutnávkám vín pro ubytované hosty nebo držitele věrnostních karet z okolních firem. Hotel se chce kromě zahraniční klientely zaměřit také na české zákazníky a nabídnout jim komfortní ubytování za přijatelné peníze. Ceny za pokoj po většinu roku nepřesáhnou stovku eur. Společnost Financia vložila do rekonstrukce objektu sto milionů korun. Otevírat by se mělo v květnu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).