Menu Zavřít

Desítka v pohybu

9. 7. 2002
Autor: Euro.cz

Daňoví poradci Andersenu přešli k White & Case

KL24

PRAHA (tpk) - Českou pobočku auditorské a poradenské společnosti Andersen, která se v posledních měsících ve Spojených státech potýká se skandály v účetnictví svých klientů, opustil počátkem července tým deseti daňových poradců. Skupina se hned poté připojila k pražské pobočce mezinárodní právní firmy White & Case.
Nově vzniklý dvanáctičlenný tým odborníků na daně nyní tvoří desítka z Andersenu – vedoucí Aleč Cechel, Radek Havlíček, Aleš Zídek, Tomáš Hlaváček, Jana Čížková, Vladimír Křivánek, Lenka Potužáková, Radka Kapitánová, Lubomír Franc a Štefan Falis, k nimž se připojili dva právníci White & Case Josef Otčenášek a Marek Lošan. Společnost White & Case, Feddersen, jak zní název pobočky v ČR, se tak stala s téměř šedesáti odborníky největší mezi právními kancelářemi v Česku, které kromě právních služeb nabízejí i komplexní daňový servis.
Pobočka Andersenu zaměstnávala v České republice asi 240 až 250 lidí. Andersen se měl navíc ve střední Evropě do 30. června sloučit se společností Ernst & Young. Spojení se čeká zhruba v řádech týdnů a bude vypadat tak, že Ernst & Young převezme pobočku firmy Andersen jako celek, tedy se všemi zaměstnanci.

  • Našli jste v článku chybu?