Menu Zavřít

Dětské království pod Dachsteinem

21. 1. 2018
Autor: Leading Family Hotel & Resort Dachsteinkönig

Nudí se vám děti na horách? Na tomto místě rozhodně nebudou. V hotelu Dachsteinkönig v rakouském Gosau vědí, jak na to.

Před šesti lety přišel od představitelů lyžařského resortu v Gosau první impuls k tomu, aby nedaleko sjezdovek v Dachsteinu vznikl pětihvězdičkový hotel určený pro rodiny s dětmi. „Hledali jsme místo, které by nebylo daleko od našeho trhu v Tyrolsku. Rychle jsme se dohodli. Následovaly čtyři roky plánování, dva roky se stavělo a předloni jsme areál otevřeli,“ říká ředitel hotelu Dachsteinkönig Florian Mayer.

Aby se hotel zaměřil na rodiny s dětmi, prý napadlo jeho otce. „Někdy v první polovině 80. let, když jsem byl ještě malý chlapec, si on i další lidé podnikající v hotelové branži v Tyrolsku uvědomili, že je nutné se specializovat. Většina tehdy zvolila koncept wellness a spa. Zkusil to i otec. Vybudoval při jednom našem hotelu velký wellness areál. Ale pak mu došlo, že by měl zkusit něco jiného. A zjistil, že pomyslnou díru na trhu představovaly hotely pro rodiny s dětmi,“ dodává Mayer.

Zvířecí patra

Koncept se snaží plnit veškeré požadavky, které mohou rodiče a jejich ratolesti mít. Drobnosti jako dětský župan a bačkůrky na pokoji, postýlka s prolézačkou, chůvička, která umí zavolat na recepci či záchod ve tvaru královského trůnu. Vedle toho švédské stoly plné lahůdek, na které děti samy dosáhnou, takže si je mohou naservírovat na dětském nádobí. Po celý den je tu otevřený lounge bar, kde si vaše ratolesti můžou dopřát svačinku podle svého gusta.

Leading Family Hotel & Resort Dachsteinkönig v rakouském Gosau

Dětské zábavy nabízí hotel požehnaně, ať už jde o různé herny, motokáry, aquapark, originální dětskou saunu nebo lyžování přímo u hotelu s hotelovým instruktorem. Zajímavě je řešena také navigace po hotelu, každé patro má totiž svého zvířecího patrona, takže dítě lehce pozná, na kterém patře je jeho pokoj. Nechybí samozřejmě ani hlídání dětí (včetně nejmenších) vyškoleným personálem.

Více informací včetně sněhových podmínek a ubytování v areálu DACHSTEIN WEST – GOSAU/​RUSSBACH/​ANNABERG najdete na webu NaSvah.cz

Každý si vybere

Nenudí se tu ale ani dospělí. „Je tady kromě jiného svět wellness a saun o rozloze tisíc metrů čtverečních, jsou tu exkluzivní lázně, terapeutické místnosti na masáže, koupele, kosmetiku a ajurvédu. Pro sportovce pak špičkové fitness, indoorový golfový simulátor. Jen 100 metrů od hotelu je lanovka do Dachstein West – největšího lyžařského střediska v Horním Rakousku se 142 kilometry sjezdovek. Běžkaři mají k dispozici 50 kilometrů běžeckých stop,“ říká Mayer.

MMF24

Klientelu hotelu tvoří z šedesáti procent rodiny s dětmi z Německa, z 27 procent to jsou Rakušané, z šesti Švýcaři a zbytek pochází ze střední a východní Evropy. Roční tržby se blíží 60 milionům eur, což je řadí mezi pět top hotelů v Rakousku.

Vše na jednom místě
Leading Family Hotel & Resort Dachsteinkönig v rakouském Gosau nabízí 105 rodinných apartmánů a 12 chatových jednotek.

2000 m2 hrací plochy hotelu zahrnuje kino, divadlo, hračky na dvě patra, tělocvičnu, rodinnou bowlingovou dráhu, autodráhu a mnoho dalších atrakcí.

Děti si mohou skvěle užít 100 metrů dlouhou skluzavku v koupacím sektoru a mnoho bazénů a atrakcí.

Ve venkovním areálu je k nabídce skákací hrad, dobrodružné hřiště a dětskými dopravními prostředky a malá ZOO.

Pro rodiče je tu obrovský wellness a nechybí ani golfový trenažér.

V hotelu pracuje 125 zaměstnanců, najednou ho navštěvuje až 500 hostů.

Čtěte také:

Lyžařská dovolená vyjde v Gruzii stejně draho jako v Alpách. Letecky a s polovinou lidí na sjezdovkách

Za pět hodin z Prahy v lyžařském ráji. Rakouské středisko SkiWelt má nejvíce sjezdovek

Zugspitz Arena: skvělé lyžování ve třech tisících metrech


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).