Menu Zavřít

Deutsche bank se vrací?

27. 2. 2004
Autor: Euro.cz

Contactel

EBF24

PRAHA (oh) - Contactel v nejbližší době zřejmě změní majitele. Dánská telekomunikační společnost TDC totiž vyjednává o prodeji svého 100procentního podílu v alternativním operátoru finančnímu domu Deutsche Bank. Týdeníku EURO to potvrdily tři na sobě nezávislé zdroje. Mluvčí Contactelu Pavel Rusý nechce informace o prodeji jakkoli komentovat. „Bohužel, v tuto chvíli k tomu nemohu říci vůbec nic,“ uvedl Rusý. Cokoliv komentovat pro agenturu ČTK odmítl také Kim Schaumann z tiskového oddělení TDC. Minulý týden proběhlo zasedání dozorčí rady Contactelu, kde podle informací týdeníku EURO prozatímní ředitel operátora Peter Rubeck Christensen vznesl otázku o prodeji Contactelu, kterou nikdo ze zástupců TDC nevyvrátil.
Deutsche Bank (DB) by se tak do akcionářské struktury Contactelu vrátila po necelém tři čtvrtě roku. Vloni v červenci totiž České radiokomunikace, které banka prostřednictvím konsorcia Bivideon ovládá, odprodaly svůj 40procentní podíl TDC. Mediální zástupce Bivideonu Miloš Růžička však tvrdí, že konsorcium na nákupu Contactelu nepracuje, obchod vyloučila v rozhovoru pro agenturu Bloomberg rovněž mluvčí Deutsche Bank Eva Hoeffelmanová.
Klíčovým bodem vyjednávání podle informací týdeníku EURO zůstává proces odkupu majoritního podílu Contactelu, především účetní provedení transakce, když Bivideon loni prodal svůj podíl za jednu korunu. Agentura ČTK minulý týden informovala, že cena Contactelu se pohybuje kolem deseti až patnácti miliony dolarů (270 až 400 milionů korun). Zdroje hovoří o tom, že zatímco TDC požaduje za operátora 20 milionů dolarů, finanční dům je ochoten zaplatit sumu mezi osmi až patnácti miliony.
O prodeji Contactelu se spekuluje již několik měsíců, s transakcí s největší pravděpodobností souvisí i odchod dlouholetého ředitele operátora Michala Čupy (EURO 4/2004).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).