Menu Zavřít

Deutsche Bank zastavuje expanzi v Severní Karolíně kvůli zákonu proti gayům

12. 4. 2016
Autor: Profimedia.cz

Deutsche Bank ustoupila od plánu vytvořit v rámci expanze v USA 250 nových pracovních míst v Severní Karolíně. Učinila tak kvůli novému kontroverznímu zákonu, který umožňuje některým soukromým podnikům a náboženským skupinám odmítnout obsloužit homosexuální páry.

„Jsme hrdí na naše podnikání a zaměstnance a je nám líto, že kvůli legislativním důvodům prozatím nezahrneme Severní Karolínu do našich plánů pro expanzi v USA. Doufáme, že v budoucnu se k tomuto plánu budeme moc vrátit. Naše odhodlání vytvořit inkluzivní pracovní prostředí ale bereme vážně,“ říká k tomu John Cryan, jeden z výkonných ředitelů společnosti.

Deutsche Bank přitom už v Severní Karolíně podniká. V městě Cary provozuje vývojové centrum, ve kterém zaměstnává 900 lidí. Právě v něm chtěla své stavy navyšovat, nový kontroverzní zákon byl však pro vedení společnosti nepřekonatelnou překážkou.

WT100

Podobně jako Deutsche Bank postupuje i internetový platební systém PayPal, který minulý měsíc zrušil plánovanou investici ve výši 3,6 milionu dolarů (asi 85 milionů korun) do nového celosvětového operačního centra, kde hodlal zaměstnávat 400 lidí.

Formálně proti zákonu protestuje dalších více než 130 společností, včetně například Bank of America, které zákonodárcům poslaly dopis, ve kterém žádají zrušení zákona.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).