Menu Zavřít

Developeři Crestyl a UBM postaví na Smíchově byty za 1,2 miliardy. Začnou na jaře

31. 10. 2017
Autor: Profimedia.cz

Developerské firmy Crestyl a UBM Bohemia Development postaví v Praze na Smíchově 160 bytů zhruba za 1,2 miliardy korun. Stavba by měla být zahájena na jaře příštího roku, dokončení je plánováno na přelom let 2019 a 2020. Obě firmy mají v projektu poloviční podíl.

Rezidence Grafická bude stát v bloku ulic Grafická a Kmochova, v blízkosti parku Sacré Coeur. Součástí projektu jsou kromě bytů prostory pro obchody a služby v přízemí. Podzemní garáže budou vybavené nabíječkami pro elektromobily.

UBM Bohemia Development působí na českém trhu od roku 1993. Mezi největší projekty firmy patří Anděl City a Residence Zvonařka v Praze nebo Apartmány Medvědín ve Špindlerově Mlýně. Skupina Crestyl je v Česku 20 let. K největším projektům patří rekonstrukce paláce Savarin v centru Prahy a čtvrť DOCK v pražské Libni.


Zapomeňte! Ceny bytů v Praze klesat hned tak nebudou, tvrdí analytici

 Pražské byty


Bytová výstavba v hlavním městě je v poslední době nízká. Podle analytiků je to způsobeno hlavně pomalým a složitým povolováním nových staveb. Jak vyplývá z údajů Českého statistického úřadu, letos do konce srpna začaly stavební firmy stavět 1864 bytů v bytových domech. Meziročně je to sice téměř třikrát více, ovšem nárůst je ovlivněn nízkou srovnávací základnou. Loni se v Praze do konce srpna začalo stavět 645 bytů, což byl nejmenší počet za posledních 12 let.

MMF24

Loni developeři v Praze prodali 6650 nových bytů. Převis poptávky nad nabídkou vede k výraznému růstu cen. Za poslední dva roky se v hlavním městě zvýšily o 43 procent na 83.150 korun za metr čtvereční. Rostou i ceny starších bytů a nájmů.

Nejvíce nových bytů v bytových domech v Praze prodal v prvním pololetí Central Group, 16,8 procenta z celkových 2380 bytů s vydaným územním rozhodnutím. Následovaly Finep (7,5 procenta) a Skanska Reality (6,8 procenta).

Dále čtěte:

Metr čtvereční v Praze stojí přes 168 tisíc. Počet volných bytů v metropoli klesá

Třetina prodaných pražských bytů je určená k investici. A jejich počet roste


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).