Stálé menu, které doplňuje denní nabídka, je přiměřeně rozsáhlé, zahrnuje čtyři primi piatti, mezi nimiž kromě těstovin nechybí ani nezbytné risotto, a šest sedm předkrmů, hlavních jídel a dezertů.
Najdou se mezi nimi stálice, u nichž se v průběhu roku obměňují jen některé ingredience, ale i čistě sezonní pokrmy. Určitě nezklame specialita šéfkuchaře v podobě dušených telecích líček na marsale ani perfektně upravená grilovaná chobotnice nebo třeba zvěřina, kterou v době naší návštěvy reprezentoval hřbet ze selete divočáka podávaný s restovanými houbami a krémovou polentou s lardem. Převážná většina pokrmů představuje poctivou italskou klasiku prezentovanou moderním způsobem. Kuchařský tým si pohrává se servisem, chutěmi i texturami. O trochu více je to možná znát na předkrmech – skvělý je například marinovaný lososovitý pstruh se salátem panzanella a rajčatovým sorbetem.
Pozitivem restaurace Divinis je široká nabídka vín po sklence (kromě Coravinu tu používají systém VinoJet, který umožňuje otevřenou láhev uchovat až 21 dnů). Pokud však neodoláte aperitivu a dopřejete si víno ke každému chodu, může se vám snadno stát, že za nápoje nakonec zaplatíte více než za jídlo. Rozhodneteli se nepít alkohol, mnoho alternativ se vám bohužel nenabízí.
Obsluha je příjemná a vstřícná, stejně jako každý z nás má ale své limity, na něž tu a tam – ať už v rovině informací či servisu – přece jen naráží. Nejde ovšem o nic, co by se s ohledem na ostatní kvality, jež Divinis vykazuje a které se pochopitelně vztahují i na personál, nedalo v konečném součtu přehlédnout.
Divinis ? Týnská 21, Praha 1 ? t: 770 682 105 ? e: info@divinis.cz ? www.divinis.cz