Menu Zavřít

DLUHOPISY NA PRODEJ

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Deutsche Telekom

FRANKFURT nad Mohanem (ČTK) – Společnost Deut–sche Telekom chystá emisi globálních dluhopisů v úhrnné hodnotě kolem osmi miliard dolarů, určenou především pro zahraniční institucionální investory. Tyto cenné papíry bude možno kupovat také za ekvivalentní hodnotu vyjádřenou v euru, britské libře a japonském jenu. „Prodej dluhopisů by měl začít co nejdříve, uvedla agentura Reuters.

Výnos z emise, svým objemem druhé největší v podnikové historii, bude použit k běžným podnikovým účelům a k finanční konsolidaci podniku. Vydání dluhopisů, jež půjdou do oběhu spolu se dvěma sty miliony akcií, podnítila podle pozorovatelů momentální příznivá situace na trhu. Experti vidí rovněž souvislost s úsilím Deutsche Telekomu o získání mobilní sítě třetí generace UMTS v Německu a dalších evropských zemích; tento plán by mohly peníze za globální emisi výrazně usnadnit.

Prodej dluhopisů za protihodnotu minimálně 3,75 miliardy dolarů už dříve oznámily konkurenční Vodafone AirTouch, France Télécom, WorldCom a KPN Telecom.

CIF24

Mezinárodní ratingová agentura Fitch IBCA reagovala na úmysl Deutsche Telekomu sdělením, že hodnocení jeho nezajištěného dluhu řadí na seznam Rating Watch Negative.

  • Našli jste v článku chybu?