Menu Zavřít

DO DVOU DIVIZÍ

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Deutsche Bank

FRANKFURT n. M. (DPA, ČTK) – Největší německá banka Deutsche Bank mění podobu a hodlá expandovat. Od února příštího roku bude nabízet služby pouze ve dvou divizích: první se zaměří na podniky a institucionální klienty, druhá na správu majetku a privátní klientelu. „V nové struktuře chceme nabízet zákazníkům na celém světě ještě lepší služby, prohlásil minulý týden šéf představenstva peněžního domu Rolf Breuer. Detaily reorganizace budou teprve zpracovány.

Cílem kroku, který spojí různé součásti a dceřiné firmy do dvou hlavních celků, je posílení důrazu na investiční bankovnictví a zlepšení vnitřní kooperace. Divize Companies and Institutional Clients zahrne všechny aktivity investičního bankovnictví se zřetelem na obchodování a prodej cenných papírů i operace pro firemní sféru. Divize Asset Management and Retail Banking se chce věnovat tradičním službám a nově také internetovému bankovnictví a prodeji investičních produktů. „Reorganizace posílí vztahy uvnitř skupiny a zvýší transparentnost a odpovědnost, dodal Breuer. Deutsche Bank odmítla sdělit, zda plán počítá s propouštěním. „Personální důsledky zůstávají otevřené, řekl agentuře Reuters jeden z mluvčích banky. Finanční trh zareagoval příznivě, kurs akcií Deutsche Bank na frankfurtské burze posílil o 1,4 procenta.

EBF24

Informaci o nové struktuře předcházela před třemi týdny zpráva o zájmu banky očistit portfolio od všech průmyslových účastí, ohodnocených na 20,2 miliardy eur. Výnosy z nezdaněného prodeje, které umožní od roku 2002 nová daňová reforma, mají být použity na tvorbu hlavních bankovních produktů a jsou předpokladem pro další expanzi peněžního ústavu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).