Menu Zavřít

DO RODINY iDNES

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Mobil.cz

PRAHA (ČTK)– Nejsilnější český zpravodajský portál vznikne spojením internetových serverů iDnes a Mobil.cz. Ve firmě Mobil Media, která provozuje mimo jiné zmíněné webové stránky o mobilních komunikacích, totiž získala blokační minoritu společnost Mafra, jež například vydává deník MF Dnes a je zároveň poskytovatelem obsahu iDnes.

Hodnota transakce nebyla zveřejněna, pravděpodobně půjde ale o částku v řádu desítek milionů korun.

EBF24

Předseda představenstva Mobil Media Pavel Bořkovec minulý pátek uvedl, že do dvou let získá Mafra ve společnosti majoritu. Nejnavštěvovanější český technický deník Mobil.cz, který podle listopadového auditu TNSI vykázal přibližně 152 tisíc zhlédnutých stran za den, se stává součástí rodiny serverů iDnes. Zachová si však současnou strukturu i grafickou podobu. Stejně tomu bude i u ostatních portálů Mobil Media, kterými jsou BonusWeb.cz, Pandora.cz a Jarmark.cz.

Transakce je na poli českého internetu výjimečná, neboť jde v podstatě o největší spojení domácích serverů. Spojením obou rodin navíc vznikne kolos, kterému v podstatě žádný z českých rivalů zatím nebude moci konkurovat.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).