Menu Zavřít

Do Ruska zatím ne

7. 2. 2008
Autor: Euro.cz

PPF

MMF24

Kellnerovo finanční impérium couvá ze svých ruských plánů. Skupina PPF totiž zrušila záměr vytvořit obří ruský finanční dům, který měl vzniknout sloučením ruských společností Home Credit & Finance Bank a Nomos Bank.
„Rozhodnutí bylo přijato rovněž na základě důkladného zkoumání toho, nakolik odpovídá profil firmy Home Credit & Finance Bank původně ohlášené struktuře transakce. Proto jsme přesunuli náš podíl v Nomos Bank ze struktury Home Creditu bezprostředně pod PPF Group,“ uvedl mluvčí PPF Alexej Bechtin.
Firma odmítla zveřejnit další podrobnosti. Pouze uvedla, že se chce raději soustředit na samostatný rozvoj drobného bankovnictví v Home Creditu a podnikového bankovnictví v Nomos Bank.
Ihned po zveřejnění této informace se v tisku objevily spekulace, že za obratem stojí někteří ruští boháči - akcionáři Nomos Bank. Ti by prý totiž spojení okamžitě zablokovali. Sloučením přitom mohla vzniknout jedna z deseti největších bank v Rusku. Skupina PPF vlastní 17,69 procenta akcií Nomos Bank a v budoucnu předpokládá zvýšení své účasti na úroveň významného minoritního podílu. Zvýšení podílu ale ještě podléhá schválení ruských regulátorů. Ti by měli rozhodnout v první polovině letošního roku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).