Menu Zavřít

Do školy

2. 4. 2003
Autor: Euro.cz

Marie Bohatá

WT100

ČELÁKOVICE (tpk) – Bývalá šéfka statistického úřadu Marie Bohatá se stala ředitelkou nového institutu CMC Graduate School of Business zaměřeného na správu korporací a leadership. Kromě toho bude v CMC vyučovat řízení korporací, etiku a leadership v manažerských kursech a programech MBA.
Bohatá stála v čele Českého statistického úřadu jako jeho předsedkyně tři a půl roku. Před vstupem do státní správy se zabývala ekonomickým výzkumem v Národohospodářském ústavu Akademie věd ČR a do roku 1992 v Ústředním ústavu národohospodářského výzkumu.
Vystudovala VŠE v Praze, obor ekonomicko-matematické výpočty a v roce 1980 obhájila disertační práci z teorie systémů v Ekonomickém ústavu Akademie věd. Absolvovala řadu odborných kursů a kratší studijní pobyty v zahraničí (USA a Velká Británie). V roce 1998 se habilitovala na národohospodářské fakultě VŠE prací v oboru hospodářská etika. Její odborné zaměření se vyvíjelo od ekonomicko-matematického modelování na úrovni podniku či odvětví národního hospodářství až po otázky hospodářské politiky, a to zejména ve vztahu k průmyslu.
Pedagogické činnosti se věnuje dlouhodobě a od začátku 90. let se zabývá hospodářskou etikou. V této oblasti je
Bohatá výrazně aktivní nejen na národní, ale i mezinárodní úrovni. Působí v redakčních radách časopisů Business Ethics: A European Review, Journal of Business Ethics a Politické ekonomie a je členkou řady organizací zabývajících se etikou. Napsala mnoho odborných publikací a vystupuje na konferencích doma i v zahraničí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).