Menu Zavřít

Do Suchdola pojedou cyklobusy. Praha testuje přepravu kol

15. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

Do pražských ulic se vrátily cyklobusy. Dopravní podnik tak i letos pokračuje v testování přepravy jízdních kol na pravidelných autobusových linkách. Lidé mohou cyklobus zatím využít v rámci linky 147 do Suchdola. Cyklisté s jízdními koly budou moci do cyklobusů kvůli časové náročnosti nastupovat a vystupovat pouze na vybraných zastávkách.

Nakládka jízdního kola bude možná v zastávkách Dejvická a V Podbabě, vyložení pak v zastávkách Internacionální a Výhledy. Speciální autobus bude cyklistům k dispozici do konce října.

„Už vloni jsme vybrali tuto linku, která doveze cyklisty směrem z centra a pomůže jim překonat stoupání do Suchdola. Cyklobus přepravoval až 12 kol denně, pevně věřím, že se zájem bude ještě zvyšovat,“ řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD).


Jak bude v Praze vypadat doprava budoucnosti? Čtěte:

Jak by měla vypadat doprava v roce 2030? Bude o malých změnách

 Ilustrační foto

EBF24


V pracovní dny bude jako cyklobus fungovat obvykle každý druhý spoj, a to přibližně do devíti hodin večer. O víkendech bude možné využít cestování s jízdním kolem na všech spojích přibližně do půl deváté večer. Spoje pro cyklisty jsou v jízdním řádu označeny piktogramem jízdního kola.

Cyklobusy jsou vybavené nosičem na šest jízdních kol, připevněným na zadním čele vozu. Přepravovat budou pouze běžná kola a převoz kol je zdarma.

Dále čtěte:

Elektrobus se osvědčil. Dopravní podnik přikoupí dalších 14 vozů

Praha pokukuje po elektrobusech, jezdily by na letiště



  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).