Menu Zavřít

DOBRÉ RÁNO, PANE RUMLE

9. 8. 2001
Autor: Euro.cz

S P T     T e l e c o m

Lídr Unie Svobody Jan Ruml, zřejmě ve snaze zviditelnit se před senátními volbami, vyzval minulý týden ministra financí Iva Svobodu (ČSSD), aby neschválil plánované zvýšení základních tarifů SPT Telecom za místní telefonní hovory. Učinit by tak měl podle Rumla alespoň do doby, než společnost navrhne řešení, které by podporovalo rychlý rozvoj internetu.

Avšak byla to právě vláda, jejímž byl i Ruml členem, která schválila monopolní postavení SPT Telecomu až do konce roku 2000. Předseda US se připojil k protestní akci „Internet proti monopolu , namířené proti zdražování tarifů, které by zkomplikovalo připojení k celosvětové počítačové síti mnoha potenciálním uživatelům. Petici proti zdražování podepsalo více než 35 tisíc lidí. Vyvrcholením akce má být 18. listopadu demonstrace před ministerstvem financí a bojkot Telecomu. V tento den nebudou velké české servery, jejichž provozovatelé se k protestu připojí, poskytovat své obvyklé služby, ale pouze upozorňovat na protest.

WT100

Telecom chce od 1. ledna 1999 zvýšit základní tarify za místní hovory o osm procent, o 35 procent pak mají být vyšší stálé měsíční poplatky za pevnou linku. Předseda Unie svobody se tímto krokem dostává do kleští vlastních předvolebních slibů. Nejenže si neuvědomil, jak před lety „jeho vláda hlasovala, ale nelze ani předpokládat, že tato akce proti Telecomu uspěje.

Unie svobody už před parlamentními volbami letos v červnu slibovala, že v by jako vládní strana nechala zavést internet do každé školy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).