Menu Zavřít

Dočasně

21. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Jiří Peldřimovský

HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK) - Členem dozorčí rady distribuční společnosti Východočeská energetika (VČE) se 30. ledna stal pětačtyřicetiletý Jiří Peldřimovský. Na místo po Eduardu Němečkovi jej na návrh Fondu národního majetku jmenovala dozorčí rada. Mandát Peldřimovskému skončí nejbližší valnou hromadou VČE.
Peldřimovský absolvoval Vysokou školu ekonomickou se zaměřením na obor ekonomika průmyslu. Kromě dozorčí rady VČE je rovněž členem představenstva a finančním ředitelem akciové společnosti Lamija. Dále je předsedou dozorčí rady akciové společnosti Marienbad Waters, předsedou představenstva a ředitelem společnosti Nomainvest a společníkem a jednatelem společnosti T. B. S.
Jmenováním Peldřimovského se poměry sil v dozorčí radě VČE nezměnily. Stát v ní má šest zástupců, německá E.ON dva a zaměstnanci čtyři zástupce. Rozhodujícím akcionářem VČE je s podílem těsně nad padesát procent stát reprezentovaný FNM a společností ČEZ. Podíl kolem 42 procent vlastní E.ON, necelých sedm procent mají Elektrárny Opatovice.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).