Menu Zavřít

Dokončeno

1. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Luxembourg Plaza

EBF24

PRAHA (men) - Developerská společnost Orco Property Group dokončila jeden ze svých rozsáhlých komerčních projektů v Česku - Luxembourg Plaza, který se nachází v Praze na rozhraní Žižkova a Vinohrad, v těsné blízkosti stanice metra Flora. Stavební práce prováděla společnost Skanska, na designu se podílel architektonický ateliér z Miami - Arquitectonica a Cigler Marani Architects z Prahy.
Luxembourg Plaza je multifunkční projekt, který nabízí na celkové pronajímatelné ploše přesahující 25 tisíc metrů čtverečních kanceláře, obchodní prostory, mezinárodní hotel Marriott Courtyard se 161 pokoji a podzemní parkovací místa. „V současné době je budova již z osmdesáti procent pronajata mezinárodním společnostem, jako jsou Exxonmobil, Burda, GTS Novera, Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a hotelu Marriott,“ tvrdí Aleš Vobruba, viceprezident společnosti Orco Property Group.
Multifunkční objekt Luxembourg Plaza byl společným podnikem společností Orco Property Group a TriGránit Development Corporation. Orco v lednu tohoto roku odkoupilo padesátiprocentní podíl společnosti TriGránit pro Endurance Fund. Za podíl zaplatilo šestnáct milionů eur. Luxembourg Plaza byla financována maďarskou bankou MKB & CIB.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).