Menu Zavřít

Domácí reformy dle paní Šárky

14. 10. 2011
Autor: Euro.cz

Politický diář

Ačkoli manželka expremiéra Stanislava Grosse vždy tvrdila, že ji politika nikdy nezajímala, pustila se v pozoruhodném rozhovoru pro Parlamentnilisty.cz do rozboru situace v zemi vpravdě politologického. „Mnozí lidé kritizují a kritizovat budou dál. Ale možná by někteří měli začít u sebe, a pokud se týká reforem, tak udělat třeba nějaké i u sebe doma. Co třeba něco změnit? Postarat se o to, aby prosperovala rodina. Já vím kritizovat je snadnější, ale to ode mě ani směrem k současné vládě nečekejte. Já opravdu obdivuji politiky, kteří jsou pod neustálým nátlakem médií, novinářů, a přesto se stále snaží dát tu naši malou republiku do pořádku tak, aby to fungovalo,“ uvedla Grossová. „Podívejme se kolem nás, kolik je u nás vzdělaných lidí, vysokoškoláků, doktorů, inženýrů, a na druhé straně, kolik je exekucí, lidí, kteří se jednou půjčkou snaží vyřešit druhou a potom jejich rodiny troskotají…To je náš hlavní problém…Chybí tu totiž finanční vzdělání. Připadá mi, že spousta lidí ještě nepostřehla, že jsme v kapitalismu, a přebývá u nás ,staré myšlení‘,“ dodala. Aha. Takže paní Šárka asi myslela třeba prapodivně vystudovat práva, nakoupit díky kontaktům z politiky za krajně podezřelých okolností nějaké ty akcie a krátce poté je prodat se ziskem v řádu několika desítek milionů. To pak rodina prosperuje a v té naší malé republice to funguje jedna báseň.

Po Jaroslavu Škárkovi vyloučeném z Věcí veřejných zahájil Jiří Paroubek námluvy i s bývalým poslancem Unie svobody Zdeňkem Kořistkou. Půjde-li to takhle dál, třeba se v barvách vznikajících Národních socialistů – levice 21. století dočkáme i Petra Kotta, Mariana Bielesze či třeba rovnou Stanislava Grosse. Ostatně, jak ve výše zmiňovaném rozhovoru poznamenala Šárka Grossová, měla prý možnost se s Paroubkem, jeho manželkou i dcerkou několikrát setkat. „Mohu jen říci, že to je trpělivý tatínek a velmi pozorný manžel,“ podotkla.

MMF24

Nejen Jiří Paroubek by mohl svoji otcovskou autoritu brzy ještě upevnit. Tedy pokud ve sněmovně projde návrh poslance ODS a šéfa ústavněprávního výboru sněmovny Marka Bendy. Ten by rád do občanského zákoníku vložil pasáž, podle níž by se poslouchání rodičů stalo zákonnou povinností. Pokud by tedy otec odmítl pustit své dvanáctileté dítě na diskotéku, a to tam přesto uteklo, mohl by se rodič podle Bendova návrhu obrátit na soud, který by dítěti úředně přikázal poslouchat. Můžeme tedy obdivovat dalšího politika, který se snaží dát tu naši malou republiku do pořádku tak, aby to fungovalo.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).