Menu Zavřít

Dopravní podnik chce snížit ztráty z jízdného. Láká lidi do městské hromadné dopravy

1. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Více cestujících a nižší ztráty z vybraného jízdného si slibuje generální ředitel dopravního podniku (DPP) Martin Gillar od nové kampaně Máte hromadu důvodů (MHD) Sdružení dopravních podniků (SDP), která má přilákat více cestujících a zlepšit image veřejné dopravy. Díru v rozpočtu z jízdného má dopravní podnik po snížení ceny předplatního ročního kuponu na 3650 korun.

„Na jízdném jsme přišli o 157 milionů korun, ale počet cestujících vzrostl o deset procent. Jednoznačně si tak od kampaně slibujeme další nárůst cestujících,“ řekl Gillar.

Kampaň má ukázat, že jezdit MHD se vyplatí, protože je spolehlivá, rychlá, pohodlná, bezpečná i zdravější. Do akce se přihlásilo 18 podniků z celé České republiky. Kampaň bude mít tři fáze a potrvá několik měsíců. Náklady jsou 600 tisíc korun.

„Chceme lidem ukázat, že veřejná doprava nabízí kvalitní službu a je vhodnou alternativou k jiným druhům dopravy. Marketingové aktivity tohoto typu jsou v zahraničí naprosto obvyklé,“ uvedl předseda SDP a šéf plzeňského dopravního podniku Michal Kraus.


Praha apeluje na černé pasažéry. Čtěte:

Pokuta má být za půlku. Černí pasažéři si ale musí koupit kupón

 Náměstek primátorky Petr Dolínek


Kampaň bude mít internetovou podobu, objeví se i v tištěné podobě ve vozech MHD či na billboardech. Na webu najdou zájemci kalkulačku, která spočítá, na kolik je vyjde jezdit MHD v porovnání s autem. Rovněž ukáže, kolik aut je schopen nahradit jeden prostředek veřejné dopravy.

CIF24

Spuštění kampaně předcházel průzkum ve čtyřech velkých městech. Z něj podle Michala Ročeně z reklamní agentury Pria vyplynulo, že 57 procent lidí nevyužívá MHD. „To je ta skupina, na kterou cílíme,“ řekl. Zároveň chtějí autoři rozšířit povědomí o MHD.

SDP je asociací provozovatelů veřejné dopravy a bylo založen v roce 1991. Sdružuje 19 dopravních podniků. Členské podniky ročně najezdí 318 milionů kilometrů a přepraví 2,4 miliardy cestujících.

Dále čtěte:

Připravte si jízdenky. Dopravní podnik rozhodne, kdo mu dodá lístky za 170 milionů

Kauza jízdenek: policie navrhuje obžalovat 18 lidí včetně Rittiga


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).