Menu Zavřít

Došlo i na medvědy

16. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Euronotes

EBF24

  • Sociální demokraté věří, že prezidentské veto zákona o DPH přehlasuje koalice i bez podpory komunistů. Vládnímu táboru sice bude chybět nemocný poslanec Miloslav Vlček (ČSSD), koalici ale zřejmě podpoří bývalý poslanec ODS Petr Kott (Zkrátka za střízliva se to schválit nedá.)
    • Nový ministr zdravotnictví Jozef Kubinyi má maďarské a polské předky. Dokonce šlechtického původu. Podle Hospodářských novin dal jeho rod jméno slovenskému městu Dolný Kubín. (Marné naděje. Až bude odcházet z funkce bude zdravotnictví stejně ve stavu, jako by rod ministra dal jméno obci Řitka.)
    • Saúdská Arábie chce získat stovky českých lékařů a zdravotních sester. V zemi se staví 87 nových nemocnic a Saúdská Arábie by do nich chtěla rovněž koupit české sanitky, nemocniční postele a léky. Uvedla to minulý týden MF Dnes. (Pokud se podaří exportovat i dr. Ratha a český systém financování zdravotnictví, otevře se prostor pro další spolupráci. Například při stavbě chudobinců pro ropné šejky.)
    • Vláda založila Radu pro rozvoj podnikatelského prostředí. Chce tak dokázat, že to s podporou podnikání myslí vážně. (K tomu, aby nový projekt byl úspěšný, schází maličkost. Dát radě pravomoc rozpustit Parlament a vypsat volby.)
    • Exprezident Václav Havel pobývá v třeboňských lázních. Léčí se v sanatoriu Aurora. (Prezidenta Václava Klause to nechává klidným. Mluvčí Hájek sdělil: Objekt jsme prohledali, žádné dělo tam není.)
    • V Nízkých Tatrách napadl medvěd dvaačtyřicetiletého Slováka. Pokousal ho na rameni a na noze. Muž byl převezen vrtulníkem do nemocnice. (Opoziční politici za to opět ostře kritizovali vládu pro necitlivost ekonomických reforem. Už i medvědy žene z lesů hlad.)
    • Dlouho trvajícím potleskem ve stoje poděkovalo premiérové publikum ve zcela zaplněném Divadle Bez zábradlí v Praze protagonistům muzikálu Cikáni jdou do nebe. (Dežo Horváth z Levoče však tvrdí: „Neideme do neba, len cestujeme za bratom do Chanova.“)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).