Menu Zavřít

Dospiva dovlál

2. 9. 2011
Autor: Euro.cz

PRAPOR

Srpnový výlet na slunný řecký ostrov Korfu stál největšího akcionáře investiční skupiny Penta Marka Dospivu angažmá v pražské protikorupční radě (PRAPOR). Spíš než sama cesta na Korfu, kde Dospiva vlastní vilu, ale v ukončení angažmá v PRAPOR sehrálo roli její osazenstvo. Vyjma vlivného právníka a generálního ředitele společnosti Scuderia Praha Roberta Pergla a starosty Prahy 10 Milana Richtra totiž do Dospivovy vily zavítali i známí zákulisní političtí hráči Roman Janoušek a Tomáš Hrdlička.
„PRAPOR nemá stálé složení a k jednotlivým tématům mohou být přizváni odborníci na danou oblast. Několika jednání PRAPOR se účastnil i Marek Dospiva. Jednání rady se pravidelně účastní například advokát Tomáš Sokol, ekonomové Jiří Schwarz a Miroslav Zámečník nebo šéf právní sekce ministerstva pro místní rozvoj Jan Sixta,“ odpověděla na otázku ohledně ukončení klouzavého angažmá Marka Dospivy šéfka odboru komunikace pražského magistrátu Tereza Krásenská.
„Nic o tom nevím. V týdnu jsem se s někým potkal, ale neřekli mi nic. Budou to nejspíš nějaké rumory,“ sdělil týdeníku Euro Marek Dospiva. Ale rumory (z anglického rumours – pověsti, fámy, řeči) to nejspíš nebudou. Z okruhu lidí okolo pražského primátora Bohuslava Svobody, který je znám tím, že si zakládá na protikorupčním mediálním obrazu svého úřadu, totiž zaznělo jednoznačné: „Už ho nebudeme zvát.“ Pražská protikorupční rada vznikla jako poradní orgán primátora v prosinci roku 2010. Tato expertní skupina zasedla prozatím čtyřikrát a mimo jiné se podílela na vypracování zásad zastupování pražských politiků ve společnostech s majetkovou účastí metropole, a to včetně systému jejich odměňování. Spoluvytvářela také stávající protikorupční strategii magistrátu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).