Menu Zavřít

Dozorčí na půl úvazku

2. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Petr Motloch

MMF24

PRAHA (mtc) - České radiokomunikace se rozhodly řešit své vnitřní i vnější komunikační problémy. Od prvního května nastoupil do společnosti Petr Motloch, který by z pozice sekretáře společnosti měl koordinovat tok neoperačních informací uvnitř firmy, ale také vztahy k investorům, kapitálovým trhům a médiím.
Petr Motloch bude v Českých radiokomunikacích formálně podřízen přímo generálnímu řediteli Miroslavu Čuřínovi a v nejbližší době by měl být kooptován do dozorčí rady. „Nebudu mít nic společného s vnitřním provozem společnosti, s jakoukoli operativou. Měl bych například zajišťovat hladký tok informací, a tím i lepší spolupráci mezi managementem, představenstvem a dozorčí radou,“ potvrdil Motloch týdeníku EURO informaci o svém novém zaměstnání. „Nicméně nepůjde o práci na plný úvazek. Dále budu působit také ve společnosti Patria Management, kde se věnuji restrukturalizaci průmyslových společností a firemních financí. Společně s Pedrem Pickem tedy i nadále budeme pokračovat v restrukturalizaci Spolchemie,“ dodal Motloch.
Bývalý člen představenstva společnosti Patria Finance Petr Motloch tak nadále zůstane výkonným ředitelem a prvním místopředsedou společnosti Patria Management. Dříve pracoval jako konzultant londýnské společnosti Central Europe Trust a následně ještě pro mezinárodní právní firmu Alliance of European Lawyers.
Kromě již několikrát zveřejněného faktu, že České radiokomunikace neposkytují veřejným trhům dostatek informací, trpí v komunikační rovině tato společnost ještě jedním – trochu trapným – problémem. Podle informací týdeníku EURO se s cizinci ve statutárních orgánech zvládne s jistými obtížemi domluvit jen generální ředitel, angličtina většiny ostatních členů topmanagementu je prý zcela nedostatečná.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).