Menu Zavřít

Dozorčí rada jinak

6. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Unipetrol

EBF24

Mimořádná valná hromada společnosti Unipetrol, která se konala před týdnem na pražském Žofíně, odsouhlasila změny ve složení dozorčí rady firmy. Novými členy byli zvoleni Piotr Kownacki (52), Arkadiusz Kotlicki (41) a Miroslav Jasiński (47). Z funkce člena dozorčí rady byl zároveň odvolán Pawel Jasiński.
Piotr Kownacki vystudoval právní a správní fakultu Varšavské univerzity, obor ústavního a státního práva se specializací na režim orgánů místní samosprávy. V říjnu 2006 byl dozorčí radou PKN Orlen, majoritního vlastníka Unipetrolu, jmenován do funkce místopředsedy představenstva pro audit a regulaci této společnosti, od 18. ledna 2007 je předsedou představenstva a generálním ředitelem koncernu PKN Orlen.
Arkadiusz Kotlicki vystudoval Fakultu elektroniky Vysokého učení technického v Lodži. Před nástupem do PKN Orlen, kde vede odbor integrace se společností Unipetrol, pracoval více než dvanáct let v oblasti podnikatelského poradenství pro několik významných poradenských společností.
Miroslav Jasiński je absolventem Vratislavské univerzity, oboru dějiny umění a polská filologie. Od listopadu 2001 je ředitelem Polského institutu v Praze, je také členem – zakladatelem Fondu polsko-česko-slovenské solidarity, který se zabývá podporou nezávislých iniciativ v rámci východního bloku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).