Menu Zavřít

Drahý Brusele,

13. 2. 2013
Autor: euro

máme tě rádi, a proto jsme se rozhodli stát se debily obdobně, jako obyvatelé zbývajících 26 členských zemí Evropské unie.

Proto schvalujeme rozhodnutí Evropského soudního dvoru, který nařizuje nečinit rozdíly u rizikových pojištění mezi muži a ženami a implementujeme naším dnešním rozhodnutím tuto hovadinu do naší, zatím, bohužel, stále ještě české legislativy.

Je sice pravda, že ženám to prodraží pojistné až o 80 procent, ale těch pár tisícovek za odstranění té hanebné diskriminace stojí. To, že se ženy nechovají tak rizikově, jezdí opatrněji automobilem, méně skáčou padákem a jen opravdu zřídka se poperou v restauračním zařízení sparťanky s fanynkami Baníku Ostrava, je jen a pouze banalita, která onu diskriminační slevu na pojistném roky kamufluje, a pojišťovny se na to trapně vymlouvaly.

Kupodivu tato praxe přežívá na celém světě a my v Česku jsme rádi, že se můžeme stát předvojem pokrokového antidiskriminačního hnutí. Na čele a pod prapory budeme tuto zásadu šířit na všech ostatních zaostalých kontinentech.

Navrhujeme rovněž, aby Evropská komise zvážila odstranění dalších diskriminačních praktik, jimiž stále, přes veškeré úsilí, vězíme v genderovém středověku.

Celkem hladce by mohlo být realizováno opatření, které koedukuje nesmyslně oddělené toalety ve veřejných a šatny v lázeňských zařízeních. Navrhujeme rovněž zavést opatření, podle něhož by museli muži stejně jako ženy nosit podprsenky, sukně a boty na vysokém podpatku. Rovněž pak doporučujeme Evropské grantové agentuře, aby vypsala grant na výzkum a vývoj lékařských postupů, které by přiměly muže k pravidelné menstruaci.

S pozdravem Světu mír

Zcela si rovní poslanci a poslankyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR V Praze 13. 2. 2013


Čtěte další komentáře Pavla Párala:

Vondrovoloviny

MMF24

ODS (menševici)

Turkova hlava


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).