Menu Zavřít

Drobní podnikatelé získají 18 milionů

24. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Olomoucké hejtmanství vypsalo třetí kolo výběrového řízení na dotace z programu, ve kterém kraj rozděluje evropské peníze. Žádosti bude přijímat do 8. září. Mezi drobné podnikatele hejtmanství může podle něj rozdělit 16,3 milionu korun. O příspěvek mohou požádat podnikatelé s maximálně devíti zaměstnanci, kteří sídlí v hospodářsky slabých oblastech.

Olomoucké hejtmanství vypsalo třetí kolo výběrového řízení na dotace z programu, ve kterém kraj rozděluje evropské peníze. Žádosti bude přijímat do 8. září.

WT100

Mezi drobné podnikatele hejtmanství může podle něj rozdělit 16,3 milionu korun. O příspěvek mohou požádat podnikatelé s maximálně devíti zaměstnanci, kteří sídlí v hospodářsky slabých oblastech. V rámci Olomouckého kraje jsou to mimo jiné Jesenicko, Šumpersko, Přerovsko, okolí Konice, Litovle, Němčic nad Hanou a Šternberku.

Na podporu regionálních a místních služeb cestovního ruchu kraj rozdělí dalších 1,6 milionu korun. Peníze mohou získat malí a střední podnikatelé, kteří podnikají v oblasti cestovního ruchu a nebo v oblastech vztahujících se k podporovaným aktivitám. Dalších 56 milionů korun má kraj vyčleněno na podporu sociální integrace. Do soutěže se mohou přihlásit nestátní neziskové organizace, obce, svazky obcí i organizace zřizované obcemi, krajem a státem. Dotace mohou organizace využít například na projekty komunitního plánování a začleňování sociálně znevýhodněných skupin do společnosti.

  • Našli jste v článku chybu?