Menu Zavřít

DRUHÁ V ŘADĚ

23. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Komise pro cenné papíry

S novou tiskovou mluvčí vstoupila do začátku minulého týdne Komise pro cenné papíry. Stala se jí Radka Procházková (23). Ta vystřídala na tomto postu Šárku Samkovou, která na úřadě pracovala bez jednoho měsíce dva roky, od dubna 1998, kdy regulatorní orgán ochrany nad kapitálovým trhem vznikl.

Radka Procházková má s prací se sdělovacími prostředky zkušenosti. V letech 1997 až 1999 pracovala v public relations elektrárenské společnosti ČEZ. Poslední půlrok pak působila ve stejné oblasti ve Státním úřadu pro jadernou bezpečnost. Nová tisková mluvčí vystudovala loni Českou zemědělskou univerzitu a je svobodná.

EBF24

Výměna na pozici tiskové mluvčí přichází v době, kdy se situace mezi jednotlivými členy prezidia komise nebývale vyhrotila a stává se neudržitelnou. Jak však uvádí bývalá mluvčí Samková, její odchod nelze nijak spojovat právě s napětím mezi pěticí komisařů.

Bývalá mluvčí Šárka Samková (25) nastoupila k 8. březnu do společnosti Interel Public Relations na pozici account manager se zaměřením na finanční a korporativní komunikaci. Chce se podílet na vytváření komunikačních strategií pro firmy, které musí o sobě díky přítomnosti na veřejném trhu s cennými papíry podávat nadstandardní informace. Samková pochází z Hradce Králové. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, Fakultu financí a účetnictví. Na Komisi pro cenné papíry pracovala od jejího vzniku v roce 1998. Je vdaná, bezdětná. K hlavním klientům Interelu patří České radiokomunikace, Delegace evropské komise v ČR a Pepsi–Cola/TOMA General Bottlers.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).