Menu Zavřít

Důraz na vzhled

20. 3. 2003
Autor: Euro.cz

Hyundai

PRAHA (tpk) – Jihokorejská automobilka Hyundai před nedávnem v Česku překvapila malým modelem Getz (EURO 3/2003), který má kromě slušných jízdních vlastností velmi nízko nasazenou cenu. Nyní s nezměněnou strategií míří také do segmentu nižší střední třídy. Od 1. března přišla na český trh modernizovaná verze modelu Accent.
Na voze se toho změnilo hodně: od exteriéru přes vyladěné motory až po rozšířenou výbavu. Jak přední, tak zadní část dostala zcela novou podobu, zachován zůstal pouze boční profil automobilu.
U faceliftovaného Hyundaie Accent lze volit ze dvou zážehových a jednoho přeplňovaného vznětového motoru: čtyřválcového benzinového agregátu 1,3i MPI, přeplňovaného dieselového tříválce 1,5 CRDi a zážehového čtyřválce 1,6i MPI 16V.
V Česku jsou k dispozici dvě karosářské varianty: třídveřový nebo pětidveřový hatchback, sedan automobilka hodlá nabízet na základě zájmu zákazníků. Nejlevnější pětidveřový accent s motorem 1,3i 12V ve výbavě Elegance je k dostání za 299 900 korun, vrcholem nabídky je třídveřový vůz s motorem 1,6i 16V ve výbavě Sport za 379 900 Kč.
Základ nejlevnější verze obsahuje posilovač řízení, dvojici čelních airbagů, elektricky ovládaná přední i zadní okna, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, centrální zamykání a přípravu pro autorádio se čtyřmi reproduktory. Za příplatek lze získat například manuálně ovládanou klimatizaci, systém ABS s elektronickým rozdělováním brzdných sil mezi nápravy či boční airbagy.
Automobilka zavedla na podporu prodeje vozu tříletou záruku bez omezení počtu kilometrů. Hyundai má za cíl v tomto roce umístit na tuzemském trhu asi 600 nových accentů, čímž by měl navázat na v Česku zatím nejúspěšnější model automobilky Hyundai Getz.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).