Menu Zavřít

Důstojník hlavním auditorem

23. 5. 2012
Autor: Euro.cz

ministerstvo vnitra

CIF24

Ministr vnitra Jan Kubice sáhl při doplňování svého týmu do osvědčených rezerv. Dalším vlivným úředníkem na pražské Letné se stal někdejší detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Petr Plaňanský. Informaci týdeníku Euro potvrdil mluvčí ministerstva Pavel Novák. „Ano, Petr Plaňanský byl od 1. června 2011 jmenován ředitelem odboru interního auditu a supervize,“ řekl Novák.
Plaňanský byl odborníkem na násilnou trestnou činnost z Kubiceho útvaru, kde vedl odbor na tuto problematiku zaměřený. Do povědomí se zapsal především jako detektiv, který se podílel na dopadení takzvaného Berdychova gangu, v němž se spojili zločinci s policisty. Po náměstkovi Jaroslavu Hruškovi je Plaňanský dalším člověkem z Kubiceho bývalého policejního týmu, kterého si na vnitro přivedl.
Plaňanský opustil ÚOOZ v roce 2008. Po odchodu od policie se stal zástupcem ředitele sportovního gymnázia v Českých Budějovicích. V posledních komunálních volbách kandidoval do zastupitelstva Týna nad Vltavou za Sdružení přátel Vltavotýnska.
S vnitrem začal podle poznatků týdeníku Euro spolupracovat i bývalý šéf inspekce policie Zdeněk Pelc. Podle některých informací by se i on mohl stát dalším členem Kubiceho nejužšího týmu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).