Menu Zavřít

Dvanáctiletá party

10. 9. 2010
Autor: Euro.cz

EURO light

WT100

Uplynulo už neuvěřitelných dvanáct let od vzniku pražského klubu Mecca. Protančené večery a noci utkvěly v paměti pozoruhodné části celé jedné generace, které klub tento pátek nabídne jakési retro ohlédnutí.
Klub založený v prostorách bývalé holešovické tovární haly Romanem Řezníčkem se zasloužil o kontakt českého publika s elitou světové taneční scény. Jen prostý seznam hvězdných DJ, které uvedl jako první v Česku, by zabral prostor výrazně větší než celý tento článek. Na narozeninovou party si pozval dalšího z nich, který si říká Funkerman. Kromě něj pamětníky potěší průřez dvanácti lety taneční hudby, jak ji okusili právě v klubu Mecca.
Pro ty, kteří se jen nešťastnou shodou náhod do klubu nikdy nepodívali, uveďme několik základních informací. Třípatrový prostor se čtyřmi tanečními sály a pěti plně vybavenými bary (největší měří na délku 30 metrů) absorbuje až 800 návštěvníků. Disponuje efektním světelným parkem a špičkovým zvukem Funktion One, který je jedním z nejdokonalejších zvukových systémů na světě a jediným svého druhu v České republice. K dispozici jsou i VIP prostory a za zmínku stojí též fakt, že klub vydává vlastní časopis.

  • Našli jste v článku chybu?