Úspěšnost má různá měřítka. U řetězce restaurací Potrefená husa Pivovarů Staropramen lze za jednoznačný úspěch považovat jejich vstup na scénu plzeňského hospodského dění. V „hlavním městě piva“, kde bezmála každá restaurace je zvenčí označená modernou deformovaným „křídlem pivního anděla“ s logotypem přeslavného pivovaru místního, se „uhnízdily“ hned dva podniky konkurenční. A navíc ausgerechnet v jednom domě! Proč?
Protože stejně jako fanoušci opery nebo „knedlíkožrouti“ máme i stran konzumace piva nejrůznější chutě. Současní mladí nejsou determinováni dědictvím monoznačkového konzumu z časů rajonizace a nejsou ani jednoznačnými pijáky piva. Když už se tedy do piva pustí, potom rádi střídají druhy, což jim Potrefené husy v hojné míře umožňují.
Vkusu současné mladé generace konvenuje i zajímavě řešený interiér husí, který kromě pestré a kvalitní kuchyně nabízí (v nově realizovaných hospodách PH+) další lákadlo: zábavní prostor. „Novým pojetím PH+ sledujeme trend současného životního stylu. Návštěva restaurace se přesouvá od pasivní konzumace směrem k aktivnějším formám zábavy. Tomu jsme přizpůsobili design interiéru a atmosféru restaurace,“ vysvětluje projekt PH+, který představuje již tři realizované restaurace, manažer rozvoje On-Trade Pivovarů Staropramen Jan Boroš.
Důvody, proč dva podniky v téže budově, jsou prosté: Původní husa nestačila pokrýt zájem hostů a v budově zbyly nevyužité prostory. V impozantní vstupní hale někdejší záložny tedy vznikl sál se všemi atributy restaurace PH+: čtvercový bar uprostřed, zvýšená sezení pro hosty při stěnách a úžasná kombinace denního světla s prosvětlenými barevnými logotypy pivních značek a živým dějem na velkých „plazmách“. V podzemí potom hudební klub. Koho by navíc nelákala možnost okamžité konfrontace dvou sesterských projektů, tak podobných, a přitom tolik odlišných?