Menu Zavřít

E-filmy lákají investory

11. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Divida/Topfun.cz

WT100

Divida, provozovatel největší české internetové videopůjčovny Topfun.cz, vyjednává s několika potenciálními investory o vstupu do projektu. „Vedeme jednání se třemi různými subjekty, jež projevily zájem vstoupit do Topfunu a podílet se na jeho dalším rozvoji,“ řekl týdeníku EURO Radek Přikryl, jednatel a spolumajitel společnosti Divida.
Na portálu Topfun.cz od loňského června nabízí hudbu, filmy a televizní pořady k zapůjčení prostřednictvím webu či zakoupení formou stažení filmu do počítače. Aktuálně má v nabídce zhruba 1500 filmů, tři stovky titulů pro dospělé a čtvrt milionu hudebních skladeb. Kromě toho Divida provozuje síť 25 kamenných DVD půjčoven, kterou hodlá do konce roku rozšířit na asi stovku provozoven. „S potenciálními investory se bavíme o vstupu do celé firmy, případně jen do její internetové části. Nemáme podmínku, že by obě aktivity musely zůstat pohromadě,“ tvrdí Přikryl.
Při rozjezdu internetového portálu prý společníci Dividy se vstupem externího partnera nepočítali. „Veškerý rozvoj jsme financovali z vlastních zdrojů, neměli jsme důvod zabývat se jakýmkoli investorem,“ vysvětluje Přikryl. Asi před třemi měsíci jej však oslovila firma, jež projevila zájem vstoupit do projektu půjčovny. „Vnuklo nám to myšlenku, že s případným vstupem budeme moci projekt rychleji a masivněji rozjet, a začali jsme se tím zabývat,“ popisuje.
Divida prý nemá předem nastavená kritéria, která by měl partner splňovat. „Je to o konkrétní nabídce. Nezáleží jen na financích, důležité jsou i možnosti marketingové a mediální podpory, kterou by partner Topfunu poskytl na jiných zábavných serverech,“ naznačuje Přikryl, že vyjednává i s investorem, jež se pohybuje v českém internetovém prostředí. Nevylučuje ani možnost, že by do i-půjčovny vstoupila firma distribuující filmy, či zástupce hollywoodského studia, který by Topfunu exkluzivně poskytl několik tisíc titulů. Přikryl říká: „I odtud jsme již byli oťukáváni.“

  • Našli jste v článku chybu?