Menu Zavřít

E.ON si stěžuje na postup magistrátu

31. 5. 2012
Autor: Euro.cz

Pražská plynárenská

ebf - tip - debata

Energetická společnost E.ON poslala na pražský magistrát podrážděný dopis. V něm si stěžuje na průběh jednání kolem prodeje svého podílu v Pražské plynárenské. Němcům se nelíbí kromě jiného způsob, kterým někteří magistrátní úředníci „vypouštějí“ do éteru informace o průběhu rokování. „Některé informace jsou zkreslené v neprospěch firmy E.ON. Navíc by většina z nich měla zůstat pouze mezi jednajícími stranami, a ne aby se objevily druhý den v novinách,“ shrnul dobře informovaný zdroj obsah dopisu.
„Tuto záležitost nebudeme komentovat,“sdělil týdeníku Euro mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha.
Vedení pražského magistrátu letos v lednu rozhodlo, že se pokusí koupit 49,35 procenta akcií v Pražské plynárenské od firmy E.ON. Praha pak oslovila německou společnost s předběžnou nabídkou. Hlavní město si navíc najalo Českou spořitelnu, která má za úkol hodnotu akcií ocenit.
Praha kontroluje prostřednictvím společnosti Pražská plynárenská Holding 50,20 procenta akcií Pražské plynárenské. Pokud se obě strany na transakci dohodnou, ovládne Praha takřka stoprocentní podíl v plynárenské firmě. Současně s tím chce hlavní město odkoupit od společnosti E.ON i jejích 49 procent akcií v Pražském plynárenském Holdingu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).